ACUZAȚII GRAVE LA CRAIOVA. Șefi de laboratoare din două spitale, anchetați pentru că ar fi făcut testele după bunul plac, ignorând metodologia

Procurorii din Craiova au deschis un dosar penal în care anchetează infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Există suspiciuni că șefii laboratoarelor din două spitale craiovene, respectiv Spitalul Județean de Urgență Craiova și Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova au refuzat să lucreze probe recoltate de DSP Dolj pentru depistarea noului coronavirus.

Potrivit procurorilor, sub pretextul că au de prelucrat teste din județele limitrofe și sunt foarte aglomerați, șefii laboratoarelor au refuzat teste incluse în metodologia de testare, dar au făcut altele, contra-cost, unor persoane care aveau nevoie de rezultate pentru a putea pleca în vacanță în străinătate.

 „În perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS-COV2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către DSP Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică. În realitate, funcţionarii precizaţi procedează la efectuarea unor teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică, fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea