Acuzații uluitoare privind rezultatele testelor pentru COVID-19! Un manager de spital, infectat, acuză că rezultatele sunt falsificate, pentru a putea fi demis

Managerul Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani,  înlocuit în funcție pe 13 aprilie de o conducere militară, prin ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, se revoltă din salonul spitalului în care stă de aproape o lună. Constantin Mîndrilă, internat pe 12 aprilie după ce a fost confirmat cu COVID-19, acuză că este ținut cu forța în salonul de la infecțioase și suspectează că testele pentru depistarea noului coronavirus ar fi fost falsificate.

Constantin Mîndrilă a înaintat către Direcția de Sănătate Publică Vrancea și către conducerea Spitalului Județean Focșani contestații în ceea ce privește ultimele analize. El cere ca testele să fie prelucrate la Institutul Cantacuzino, în condițiile în care ultimele rezultate au fost diferite. În doar câteva zile a primit un rezultat negativ, un altul incert și, în fine, cel mai recent rezultat a fost pozitiv.

Revolta mea a fost pentru că eu am fost testat săptămâna trecută, pe 29 aprilie, și a ieșit negativ, mi-a venit rezultatul după două zile,și când mi s-a recoltat mi s-a spus că e o probă incertă. Și atunci mi-am pus un semn de întrebare: de ce să fie incertă, dacă prima probă a fost negativă? Și după două zile recoltat din nou! Iar după alte 3 zile a venit și mi-a recoltat, pentru ca ieri (5 mai 2020) să-mi spună că sunt pozitiv iar!  E ceva în neregulă cu aparatul de la DSP. Am făcut contestație. Am contestat la DSP și la spital, să vină  să-mi recolteze de la spital. Când eram manager, am semnat un contract de prestări servicii cu Institutul Cantacuzino. Avem recoltoare. Să vină să-mi recolteze și să trimită la Institut o probă martor, să vedem, e o minciună sau eu m-am reinfectat așa, din senin, stând închis într-o încăpere de 3/2 metri“, a declarat Constantin Mîndrilă, internat în prezent în secția Infecțioase a Spitalului Județean Focșani.

Constantin Mîndrilă crede că e ținut intenționat în spital, iar miza ar fi suspendarea sa din funcție. El se află în concediu medical, iar dacă durata acestuia ajunge la 30 de zile, ar fi creată portița pentru a fi suspendat.

“Se dorește să ajung să fiu internat 30 de zile, pentru că în contractul de management am o clauză, în care scrie că dacă sunt în incapacitate de muncă 30 de zile, poate să mă suspende de drept și să numească un manager interimar. Ei (Ministerul Sănătății – N.R.) nu au reușit să mă suspende sau să mă demită până acum pentru că nu au avut cum. Acum aștept să mi se răspundă la contestație, apoi văd ce pași voi urma”, a mai spus Mîndrilă

În cele mai bine de 3 săptămâni de când stă în spital, Constantin Mîndrilă spune că nu a primit nici un tratament, în afară de Vitamina C, pentru că este asimptomatic.

“Din 12 aprilie, când am fost internat cu forța și luat din locul în care eram izolat, și până astăzi, eu nu am primit în spital nici un tratament. Repet, nici un tratament, nu am nevoie de nici un tratament, pentru că sunt asimptomatic. Am luat, cel mult, niște Vitamina C. Și sunt ținut în spital de aproape 4 săptămâni“, a mai precizat Constantin Mîndrilă.

Cele semnalate de managerul înlocuit al spitalului din Focșani cu privire la rezultatele testelor au fost, de altfel, reclamate și de alte persoane. Surse medicale au declarat că sunt mai multe cazuri ale unor pacienți internați, care nu pot fi externați, pentru că în cazul lor nu există două probe negative consecutive, rezultatele ultimelor probe prelevate fiind neconcludente.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere legat de rezultatele testelor și contestația formulată de Constantin Mîndrilă.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea