Afecțiunile care-i împiedică pe britanici să meargă la muncă. Redresarea economică a țării, după pandemie, se face în ritm lent

Depresia și anxietatea au fost principala cauză a creșterii numărului de britanici care declară că sunt prea bolnavi pentru a lucra, fiind urmate îndeaproape de o categorie care include simptomele pe termen lung ale COVID-19, arată cifrele oficiale prezentate de autoritățile din Marea Britanie.

Marea Britanie a avut o redresare mai lentă după pandemia COVID-19 decât orice altă mare economie, cu excepția Germaniei, în parte din cauza faptului că numărul de persoane capabile să lucreze este sub nivelul pre-pandemic.

Sănătatea precară este acum principalul factor în spatele acestui fenomen. În comparație cu perioada anterioară pandemiei, 412.000 de persoane suplimentare cu vârsta între 16 și 64 de ani au declarat că nu pot lucra din cauza bolilor pe termen lung în cele trei luni până la sfârșitul lunii mai, înregistrând o creștere de 20%.

În schimb, numărul de persoane în vârstă de muncă care sunt inactive din motive comune, cum ar fi pensionarea timpurie sau responsabilitățile de îngrijire, este acum mai mic decât înainte de pandemie, inversând o creștere anterioară.

Majoritatea dintre cei peste 2,5 milioane de oameni de vârstă activă care sunt bolnavi pe termen lung raportează multiple afecțiuni de sănătate. Aproape un milion raportează cinci sau mai multe probleme de sănătate, în creștere cu 42% față de 2019, a declarat Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii.

Categoria cea mai frecventă de sănătate precară este “depresie, nervi răi, anxietate”. Numărul de persoane cu boli pe termen lung care suferă de aceste afecțiuni a crescut cu 386.000 față de 2019, ajungând la 1.351 milioane, înregistrând o creștere de 40%, conform ONS.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes