Află totul despre beneficiile pe care colesterolul le are pentru organism. Medicii au dezbătut subiectul la Medika TV

Oricât de greu ar părea de crezut, colesterolul nu este dușmanul organismului nostru ci, din contră, îl ajută să funcționeze. Iată cum vine acesta substanță în sprijinul corpului nostru. 

„Colesterolul nu este dușmanul nostru ci este o substanță grasă absolut indispensabilă organismului, pentru că intră în structura membranelor celulare și asigură stabilitate celulei și favorizează dezvoltarea sinapselor neuronale. Intră în compoziția unor hormoni, precum testosteronul, estradiol, vitamina D, ajută la absorbția și transportul unor substanțe liposolubile” a explicat, la Medika TV, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie. 

Iar beneficiile acestei substanțe nu se rezumă doar la atât. Colesterolul joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar, având chiar și calități antitumorale. „Intră în compoziția bilei, are rol în imunitate, în refacerea țesuturilor lezate și are și rol antitumoral. El este transportat în sânge prin niște lipoproteine și de aici vine denumirea de „rău” sau „bun”. Colesterolul pe care noi îl determinăm în sânge are două proveniențe, exogenă, din aport alimentar, doar 30% și prin sinteză endogenă hepatică, ’70%, pornind de la acetil coenzima A” a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea