ALERTĂ SANITARĂ ÎN CHINA. Încă o localitate a fost închisă după ce o persoană a murit de ciumă bubonică

Autoritățile din China sunt din nou în alertă din cauza ciumei bubonice. Autoritățile au luat decizia de a închide o altă localitate din cauza bolii. Din păcate, persoana infectată a murit. Este pentru a doua oară în ultima lună când se ia o astfel de decizie în China.

În urmă cu o săptămână, China a raportat un prim deces provocat de ciuma bubonică. Cazul a fost raportat în zona orașului Baotou. Inițial, autoritățile sanitare din această regiune au anunțat faptul că persoana și-a pierdut viața din cauza unei septicemii foarte puternice, însă apoi s-a raportat faptul că pacientul a fost răpus de ciumă.

Imediat, s-a luat decizia de a se carantina satul Suji Xincu, din zona orașului Baotou, unde se presupune că pacientul ar fi intrat în contact cu boala, informează publicația express.co.uk.

La începutul lunii trecute, China a decretat stare de alertă de nivel 3 și a sport măsurile de prevenție după depistarea unui caz de ciumă bubonică, în provicina Mongolia Inferioară, o zonă autonomă din nordul țării. Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, plasat încă de la acel moment în carantină.

Ciuma bubonică este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Yersinia pestis, prezentă în saliva puricilor care trăiesc în blana șobolanilor. Ultima epidemie de ciumă bubonică a fost declarată în anul 2017 în Madagascar, când 300 de persoane și-au pierdut viața din cauza bolii.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea