Alimentația nesănătoasă, principala cauză în obezitate și diabet

O persoană care suferă de obezitate și diabet are probleme în ceea ce privește alimentația. Specialiștii în nutriție și medicii diabetologi susțin faptul că alimentația nesănătoasă este sursa tuturor acestor probleme medicale. Mâncăm foarte prost, iar alimentele pe care le consumăm nu au valoare nutritivă

Alimentația sănătoasă înseamnă o dietă variată bazată pe fructe, legume dar și produse de origine animală consumate cu responsabilitate. De cele mai multe ori, alegem însă alimentația nesănătoasă, care presupune preparate intens procesate, lipsite de substanțe nutritive. Iar în aceste condiții, riscul de a fi diagnosticați cu diabet sau obezitate crește semnificativ.

Alimentația nesănătoasă sursa problemelor medicale

Medicii specialiști în diabetologie și nutriție susțin faptul că problemele medicale din sfera metabolică, așa cum sunt obezitatea sau diabetul, apar din cauza faptul că alimentația nesănătoasă face tot mai mult parte din viețile noastre. Mâncăm mult, dar alimentele nu au calitate nutritivă.

„Aceste produse nu au valoare nutritivă ci foarte multe calorii. Oamenii mănâncă tot ce găsesc fără să se gândească la calitatea preparatelor. Importantă este potolirea senzației de foame, fără a lua în calcul consecințele pe termen lung” atrage atenție dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Doctor în Științe Medicale.

Iar consecințele înseamnă obezitate și diabet, precum și anumite dereglări hormonale. De asemenea, persoanele care suferă de diabet pot avea și alte probleme medicale, având în vedere că această boală creează adevărate dezechilibre la nivelul organismului. Orice persoană cu diabet poate suferi disfuncții ale rinichilor, sistemului circulator sau disfuncții de vedere.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea