Alimente care provoacă alergii. Iată la ce trebuie să fii atentă atunci când îți hrănești copilul 

Medicii pediatri atrag atenția cu privire la faptul că alergiile sunt tot mai prezente în viața copiilor. Dr. Iulia Țincu, medic primar pediatru, a vorbit, în direct la Medika TV, despre alimentele care pot afecta sănătatea copiilor, provocându-le reacții alergice.

„Ne confruntăm în ultima perioadă cu o creștere a alergiilor la cel mai vital aliment pentru copii, mai ales în primii ani de viață, și anume laptele. Laptele fiind până la urmă al unei alte specii, inclusiv dacă cel mic este inclusiv cu lapte matern, prin laptele matern pot fi transmise proteine ale unei alte specii dacă mama consumă, de exemplu, lactate de orice altă origine. Reacția alergică la proteina din laptele de vacă este să spunem și cea mai cunoscută atât de părinți , cât și de medici” a explicat dr. Iulia Țincu. 

Pe lângă lapte, mulți copii pot fi alergici la ouă, pește sau nuci. „În grupa alimentelor cu risc alergic destul de important  intră și ouăle, peștele, arahidele, nuciferele… Toate acestea sunt proteine străine cu un potențial alergic destul de important. Mai târziu pot provoca reacții digestive și extradigestive” susține dr. Iulia Țincu.  

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea