(VIDEO) Analist politică externă: ”Nu avem încă un vârf al crizei din China”

Situația generată în China de criza coronavirusului și implicațiile acesteia la nivel mondial, inclusiv impactul economic, au fost dezbătute, marți seara, la Medika Tv. Prezent în emisiunea Medika Special, Iulian Chifu, analist de politică externă și președinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor, a combătut teoria conspiraționistă potrivit căreia virusul care face acum numeroase victime ar fi fost lansat, deliberat, dintr-un laborator aflat la Wuhan: ”Din toate datele existente, inclusiv la nivelul cercetătorilor americani, care au ridicat suspiciunile în legătură cu acest laborator, nu există nicio informație care să lege cumva  acest laborator cu situația pe care o avem. Dimpotrivă, existența unui asemenea laborator la Wuhan permite cercetarea pe noul coronavirus. Așa am avut imediat primele informații despre acest virus, în decembrie… Nu trebuie să supracalificăm ceea ce se întâmplă în China, nici să ignorăm”

Analistul de politică externă a avertizat și că, în momentul de față, tabloul crizei pornite din China nu este complet:

Teoriile conspirației care acreditează, zilele acestea, faptul că noul coronavirus ar fi parte a unui scenariu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor, a remarcat că există o multitudine de variante care sunt expuse în presa internațională, dar care trebuie privite cu rezerve. Analistul de politică rezervă a insistat asupra scenariului potrivit căruia coronavirusul ar fi fost lansat din laboratorul de înaltă securitate din Wuhan:

În contextul știrilor false lansate, zilele acestea, cu privire la originea și răspândirea coronavirusului, presa internațională punctează că giganții Google, Twiter și Facebook au decis să facă o triere a știrilor pe acest subiect. Angajații celor trei companii vor încerca să identifice și să blocheze diseminarea știrilor false pe acest subiect, știri care pot crea isterie.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea