Anunțul momentului: de miercuri pot fi vaccinați și copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

De miercuri, cel mai probabil, România va începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, care a transmis că pe 1 iunie rezumatul caracteristicilor vaccinului Pfizer, aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului, va fi disponibil și pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului. Și tot pe 1 iunie vor fi transmise în teritoriu și instrucțiunile privind vaccinarea copiilor.

„Mâine vom avea și pe platforma ANM-ului publicat rezumatul caracteristicilor produsului în limba română și mâine vom emite instrucțiunile pentru vaccinarea copiilor pentru această grupă de vârstă, așa încât mai mult ca sigur pe 2 va începe vaccinarea și în România pentru această grupă de vârstă”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a anunțat că marți va fi gata și update-ul platformei de vaccinare, astfel încât părinții să-și poată programa copiii. Cu toate acestea, nu e obligatorie programarea, vaccinarea putând fi făcută în orice centru în care este disponibil serul Pfizer.

Mâine, dacă intră cineva să facă programare, poate să facă acest lucru cu o întârziere de 24 de ore, deci prima zi de programare va fi miercuri, însă părinții au posibilitatea de prezentare directă în centrele de vaccinare. Este important de precizat câteva aspecte: centrele de vaccinare vor doar cele care vor avea vaccin de la compania Pfizer, deasemenea se pot prezenta în centrele de tip drive-thru”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea