APEL DISPERAT AL UNEI FAMILII PENTRU DONATORI DE PLASMĂ HIPERIMUNĂ. Aceasta ar putea salva viața unui fost patron al unei echipe de fotbal din România, în stare gravă din cauza COVID-19

Un om de afaceri din județul Buzău este în stare critică din cauza COVID-19. Ionel Turturică, fost patron al echipei de fotbal Gloria Buzău, este la terapie intensivă, iar familia sa face un apel disperat în căutarea unor persoane care au trecut prin boală, care să doneze plasmă hiperimună. Plasma provenită de la persoane care au avut COVID l-ar putea salva, însă numărul donatorilor este foarte mic, potrivit Șansa News.

”Dragi prieteni, cunoștințe și colaboratori,

După cum știți deja, soțul, tatăl și bunicul nostru Ionel Turturică este la terapie intensivă, pe fondul unui diagnostic de pneumonie – Covid pozitiv.

Deoarece starea lui de sănătate nu este deloc cea mai bună în acest moment, noi, familia avem următoarele doleanțe la dumneavoastră:

Căutăm donatori de plasmă pentru el, în condițiile următoare:

– persoana care donează să fi avut diagnostic de Covid pe baza analizei PCR;

– persoana care donează să aibă un al doilea test PCR negativ la vindecare;
– să nu aibă alte comorbidități;
– să nu aibă tratamente medicamentoase;
– să nu fi avut intervenții chirurgicale recente;

Toți cei care puteți și doriți să donați, luați legătura cu Adrian (fiul) la numărul de telefon +40744761000 , deoarece în prealabil trebuie verificată documentația.

Donarea se poate face 𝐃𝐎𝐀𝐑 𝐋𝐀 𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐍𝐒𝐅𝐔𝐙𝐈𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐁𝐔𝐙��𝐔 (momentan – căutăm soluții pentru a se putea dona ORIUNDE), cu mențiunea: pentru Turturică Ion – Buzău – ATI Spitalul Județean Buzău.

Pentru cei care nu sunteți din Buzău și vreți totuși să ajutați, luați legătura cu Adrian și găsim soluții pentru a dona…

Omenește se face tot ce ține atât de noi cât și de cadrele medicale, însă avem încredere că totul este sub supravegherea Marelui Medic – Dumnezeu.

Vă rugăm, distribuiți acest mesaj, cu scopul de a găsi donatori” , transmite familia omului de afaceri printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit jurnaliștilor buzoieni, din cele aproape 1000 de persoane care au fost declarate vindecate după ce au avut COVID-19, doar 20 au vrut să doneze și numai 2 au donat efectiv.

Mai multe despre acest caz puteți citi AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea