Apelul OMS către guvernele europene: “școlile trebuie să rămână deschise!” Închiderea școlii, ultima soluție

Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că nu există loc de relaxare în Europa, care înregistrează în prezent o explozie a numărului de cazuri de COVID-19, transmite AFP.

Acesta a cerut statelor europene să ia măsuri “ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea numărului de cazuri şi a mortalităţii. Kluge a afirmat însă răspicat că şcolile trebuie să rămâne deschise “până la capăt” şi să nu fie închise decât ca ultimă soluție.

Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19″, a declarat Hans Kluge, care a adăugat: “Nu putem să ne relaxăm. Urmează o perioadă dificilă, trebuie să fim oneşti“.

Potrivit estimărilor OMS, “cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa”. 

În România, autoritățile au anunțat că de luni, 9 noiembrie, toate școlile vor fi închise, iar cursurile se vor muta în mediul online.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea