Apelul premierului către români: “Înscrieți-vă pe lista de așteptare pentru vaccinare”

Premierul Florin Cîțu face un apel la populație să se înscrie pe lista de așteptare de pe platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Apelul premierul vine în contextual în care în acest moment sunt mai puțin de 800.000 de români înscriși pe lista de așteptare, iar iar în curând se estimează că se va ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi.

M-am uitat pe platforma de vaccinare și numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771.663. Spun doar pentru că așa cum arată lucrurile și vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane în prima săptămână din aprilie pe zi. Această listă de programare va fi epuizată foarte rapid. De aceea spun că este foarte important să menținem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare. Trebuie ca toată lumea să înțeleagă că dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă trebuie să ne vaccinăm. Dacă ne uitam la lista de așteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a declarat primul ministru.

Florin Cîțu spune că, în România, Campania de vaccinare poate avansa peste așteptări. După criza de vaccinuri de la începutul anului, acum se așteaptă ca numărul de vaccinuri pe care îl va primi țara noastră să fie mai mare decât estimările inițiale.

Lucrurile se pot modifica, dar, până acum, să ştiţi că, atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne aşteptăm la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4”, a mai spus Florin Cîțu.

Potrivit Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, “platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare. Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea: 1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc 2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale 3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate”.

Platforma afișează acum și vaccinul folosit în fiecare centru, iar CNCAV mai transmite că “o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise. Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei. După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.”

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea