Asistență medicală pentru beneficiarii relocați din centrele sociale cu probleme, descoperite în mai multe județe din țară

În urma controlului desfășurat la nivel național privind condițiile din centrele sociale destinate persoanelor aflate în grija instituțiilor de profil, peste 200 de rezidenți au fost descoperiți ținuți în condiții care nu respectau legislația în vigoare. Toate persoanele au fost relocate în spații sigure și conforme.

Potrivit informațiilor oficiale, cei peste 200 de rezidenți au fost descoperiți în centre sociale din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea. Ministerul Sănătății arată că din numărul total al acestora, 76 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost internate în unități medicale.

„76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene. Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, după verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână” potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

În urma scandalului public generat de azilele groazei din Voluntari, Ilfov, la nivel național a fost demarată o campanie prin care au fost verificate toate centrele sociale destinate vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități. Peste 200 de persoane nu beneficiau de condiții optime, astfel s-a luat decizia relocării sau internării lor în spații sigure, unde să beneficieze de toate condițiile necesare unui trai decent.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea