Atenție la etichetă! Produsul care ar putea conține o substanță cancerigenă

Un laborator de testare a calității medicamentelor și produselor de îngrijire din SUA a descoperit că un număr de nu mai puțin de 78 de produse de protecție solară, aflate pe piață în America, conțin benzen, o substanță cunoscută pentru efectele cancerigene.

Au fost testate aproape 300 de produse din gama celor de protecție solară, iar mai bine de un sfert dintre ele aveau în compoziție benzenul. Dintre produsele testate, 14 aveau un conținut cu mult peste limita maximă admisă.  Rezultatele testelor au fost publicate în LiveScience.

Prezenţa acestui carcinogen în produse recomandate pe scară largă pentru prevenirea cancerului de piele şi care sunt utilizate în mod constant de adulţi şi copii este foarte îngrijorătoare”, a declarat David Light, fondator al laboratorului Valisure, care a făcut testele.

Expunerea la niveluri ridicate de benzen poate cauza cancerul, fiind responsabil în principal pentru apariția leucemiei.

Laboratorul a cerut FDA (agenția americană pentru medicamente și alimente) să retragă de pe piață toate produsele în care a fost descoperit benzen și să investigheze de ce a fost folosită această substanță în procesul de fabricație.

FDA tratează serios orice problemă de siguranţă în legătură cu produsele pe care le reglementăm, inclusiv cele pentru protecţia solară. În timp ce agenţia evaluează petiţia depusă de cetăţeni, vom continua să monitorizăm piaţa produselor de protecţie solară şi eforturile de producţie pentru a asigura disponibilitatea unor produse sigure pentru consumatorii americani”, se arată într-o declarație a reprezentanților FDA pentru LiveScience.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea