AVERTISMENT OMS: Mai multe șanse ai să câștigi la loto decât să scapi de o infecție cu noul coronavirus

Șansa ca o persoană să scape fără să fie infectată de noul coronavirus este extrem de redusă, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, doar vaccinarea și măsurile de protecție respectate cu sfințenie pot fi de ajutor pentru a nu te îmbolnăvi.

Într-o conferință de presă, oficialul OMS a făcut o comparative plastic, spunând că un om are mai multe șanse să câștige la loto decât să scape neinfectat.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Mike Ryan.

Totodată, oficialii OMS avertizează că în toată lumea se înregistrează o creștere a numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cele mai multe cazuri grave și, implicit, cel mai mare număr de bolnavi internați la ATI, sunt, în prezent, în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea