AVERTISMENTUL DR. IMBRI: ”Pericolul unor focare vine de la personalul de îngrijire din spitale”

Invitat al emisiunii „Medika Special” difuzată de Medika TV, medicul Emilian-Ioan Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a tras un semnal de alarmă cu privire la protecția pacienților internați în spitalele non COVID-19 din țara noastră.

La o săptămână distanță de la intrarea în starea de alertă, situația epidemiologică din România este încă incertă. Ceea ce se știe cu certitudine este faptul că noile focare care au apărut în această perioadă au fost localizate în unitățile medicale. În direct la Medika TV, medicul Emilian-Ioan Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a precizat că principala sursă de infectare a pacienților internați în momentul de față în spitalele non COVID pot fi chiar cadrele medicale care le acordă îngrijiri.

Într-un spital unde sunt internați pacienți de cu totul altceva decât COVID-19, cronici, în vârstă, într-un azil sau oricare altă locație pentru seniori, dacă vii de afară ca personal de îngrijire riști să transmiți virusul celor internați, iar ceea ce se întâmplă în momentul de față trebuie să ne facă să fim conștienți că trebuie să găsim o modalitate prin care astfel de situații să nu apară” a precizat medicul Emilian-Ioan Imbri.

Totodată, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a atras atenția cu privire la faptul că măsurile trebuie luate astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată: „Dacă cineva nu s-a conformat, în mod sigur va fi răspunzător. Însă măsurile trebuie aplicate cu responsabilitate”

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea