Este epidemie de singurătate la nivel mondial susțin experții Organizației Mondaiel a Sănătății. În raportul privind Conexiunile Sociale, OMS atrage atenția cu privire la faptul că o perosană din șase, la nivel mondial, este singură și suferă din cauza singurătății. Riscurile pentru sănătate și starea de bine sunt imense având în vedere faptul că acest fenomen este asociat cu 100 de decese pe oră.
OMS susține că orice conexiune socială poate contribui la o sănătate mai bună și o viață mai lungă.
Singurătatea poate afecta toate persoanele indiferent de vârstă, dar cei mai singuru se simt adolescenții arată raportul OMS. Izolarea socială afectează 1 din 3 adulți. Mai mult în cazul unor grupuri precum LGBT, ale persoanelor cu dizabilități sau ale refugiaților conexiunea socială este îngreunată de discriminare.
„ În acest Raport, ridicăm cortina asupra singurătății și izolării ca provocări definitorii ale timpului nostru. Comisia noastră prezintă o foaie de parcurs pentru modul în care putem construi vieți mai conectate și subliniază impactul profund pe care acest lucru îl poate avea asupra rezultatelor în materie de sănătate, educație și economie” susține dr. Vivek Murthy, copreședinte al Comisiei OMS pentru Conexiuni Sociale.
Prin acest raport OMS spre să genereze acțiuni globale care să permită îmbunătățirea conexiunilor sociale.