Bebeluș român, externat în aplauze dintr-un spital din Spania, după 70 de zile de luptă cu noul coronavirus (VIDEO)

Un bebeluș ai cărui părinți sunt de origine română, născut în Valencia, Spania, a reușit să impresioneze pe toată lumea prin puterea pe are a avut-o în lupta cu noul coronavirus. Petru, cum a fost numit băiețelul, s-a născut sănătos, dar după 9 zile de la naștere a revenit la spital în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus de la fratele său mai mare, care era asimptomatic.

Bebelușul a avut probleme respiratorii, a fost alimentat foarte greu, iar tratamentul și recuperarea au fost dificile. Nu mai puțin de 70 de zile a stat în spital, luptând să trăiască. Iar în final s-a făcut bine. Micuțul a fost externat în aplauzele cadrelor medicale de la spitalul spaniol în care a fost tratat.

O veste cu adevărat bună! Bebelușul Petru, care a fost internat într-un spital din Valencia cu COVID-19 la doar 9 zile după naștere, a fost externat după două luni în aplauzele medicilor spanioli.

După naștere, Petru a fost adus acasă de părinți și a contractat COVID-19 de la fratele său, care era asimptomatic. La scurt timp, Petru a fost internat la terapie intensivă deoarece avea probleme grave cu respirația.

Recuperarea lui Petru a fost lentă și pentru mult timp părinții l-au putut vedea doar prin apel video”,  scriu reprezentanții Ministerului Sănătății din România într-o postare pe Facebook, care însoțește imaginile ce surprind momentul externării bebelușului.

Potrivit medicilor care l-au avut în grijă, Petru reprezintă un caz extrem de rar în care un nou-născut a manifestat simptome severe în urma infectării cu noul coronavirus.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea