Bilanț coronavirus. China introduce pedeapsa capitală

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus indică 71 329 de infecții, dintre care 70 549 au fost semnalate în China continentală. Numărul deceselor a ajuns la 1775, majoritatea (1696) fiind tot în China continentală. Numărul pacienților vindecați a ajuns la 10 972.

Între timp, China adoptă măsuri extreme pentru a o opri răspândirea coronavirusului. O instanţă din China a introdus pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund simptomele virusului. Denaturarea informaţiilor despre starea pacienţilor  și ascunderea istoricului călătoriilor vor fi considerate infracţiuni. O persoană care a răspândit infecția într-o comunitate sau locaţie poate fi acuzată că a creat o ameninţare la adresa siguranţei publice și poate primi o pedeapsă grea: 10 ani de închisoare, închisoare pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Recent, Comisia Naţională de Sănătate din China a interzis locuitorilor care tuşesc, au febră sau prezintă simptomele unei infecţii virale să călătorească în ţară cu mijloacele de transport în comun. Toţi cetăţenii care revin în zonele natale după ce şi-au petrecut vacanţele în zonele în care există focare de infecţie trebuie să rămână în case sau sub supravegherea medicilor pentru 14 zile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea