Bilanțul infectărilor din Marea Britanie, dovada că vaccinarea salvează vieți. Ce spun oficialii români

Marea Britanie se confruntă cu al treilea val pandemic, pe fondul răspândirii variantei Delta a coronavirusului. Numărul de cazuri noi este mult mai mare decât cel înregistrate anterior. Cu toate acestea, pe fondul vaccinării masive a populației din Marea Britanie, numărul deceselor raportat la cel al infectărilor este extrem de scăzut.

Vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a publicat un grafic care arată clar că vaccinarea a scăzut semnificativ numărul deceselor cauzate de coronavirus.

“Uite ce spune un studiu din Marea Britanie, unde aproape 70% din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin!

  1. În primele 50 de zile ale valului pandemic din toamna anului trecut, rata de infectare ajunsese la 33 cazuri/100 mii de locuitori, iar 3,59 persoane dintr-un milion de locuitori își pierdeau viața.
  2. În coloana a doua vedem ce se întâmplă în ultimele luni în Regatul Unit. Deși rata infectării a depășit cifra din toamnă și este de 33,6 cazuri/100 mii de locuri, rata mortalității este extrem de mică. O persoană din 5 milioane își pierde viața! Asta înseamnă că rata mortalității a scăzut cu 94,15%!

Fii responsabil! Vaccinează-te!”,  a scris Andrei Baciu pe Facebook.

sursa: Facebook Andrei Baciu

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea