Campanie națională de conștientizare privind beneficiile vaccinării, inițiată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a dat startul unei campanii naționale de informare și conștientizare în ceea ce privește beneficiile vaccinării. Inițiativa se desfășoară sub sloganul: „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat: „Trebuie să recunoaștem faptul că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare. Acum, prin această campanie de informare și conștientizare, dar și prin altele care vor urma, Ministerul Sănătății își exercită rolul său esențial, de a încuraja vaccinarea populației, considerând însă că aceasta nu este o acțiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetățeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor științifice. Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetățeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor și a celor dragi.”

Obiectivul general al Ministerului Sănătății, cuprins și în cadrul Strategiei Naționale de Vaccinare 2023-2030, document aflat în curs de aprobare, îl reprezintă „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populației, astfel încât oricine, oricând și la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăți și a stării sale de bine”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea