Când este bine să mergi regulat la medicul urolog? Iată ce spun medicii

Controalele periodice sunt necesare în prevenția bolilor. După 45 de ani, medicii recomandă bărbaților să meargă la cabinetul medicului urolog pentru a verifica sănătatea prostatei. Investigațiile de rutină făcute de specialiști pot ajuta pacienții să descopere la timp anumite probleme medicale.

„În general e bine să-ți faci analize periodice, care să includă și o ecofragie. Măcar un minim de investigații făcute după 45 de ani, cred că e bine de investigat periodc partea aceasta de patologie a prostatei. Dacă vorbim de boli urologice cred că și tinerii ar trebui să urmărească unele lucruri. De exemplu, autopalparea testiculelor, așa cum femeile își autopalpează sânii, iar astfel pot identifica diferite boli la debut. Mai ales că tumorile testiculare sunt apanajul vârstelor tinere cu un vârf de incidență între 25 și 35 de ani” spune conf. dr. Răzvan Mulțescu, medic primar urolog.

Prevenția medicală prin investigații periodice ar trebui să fie o preocupare pentru toți pacienții, indiferent de vârsta acestora, mai spun medicii.

„Când e vorba despre patologia urologică ea nu este exclusiv apanajul vârstei după 50 de ani și că în general este bine să facem o paletă de investigații, pentru a depista la timp anumite probleme, atunci când toate soluțiile sunt disponibile” a adăugat conf. dr. Răzvan Mulțescu, medic primar urolog.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea