Când este corect să-i administrezi copilului suplimente cu vitamine? Explicațiile medicilor, la „Doctor Medika”

Fiecare părinte dorește un copil sănătos, dar uneori această dorință este dusă la extrem, adulții fiind tentați să le administreze celor mici suplimente cu vitamine, chiar dacă aceștia nu au nevoie de ele. Pe termen lung, efectele acestor suplimente se vor observa, iar sănătatea va fi afectată. Iată ce-i sfătuiesc medicii pe părinți cu privire la vitaminele pe care vor să le administreze celor mici.

La „Doctor Medika”, medicul primar pediatru Iulia Țincu a explicat faptul că administrarea suplimentelor alimentare, sub forma vitaminelor, este necesară doar în anumite situații și doar la recomandarea medicului. „De comun acord cu medicul pediatru, relatându-i obiceiurile alimentare ale copilului, acesta reușește să surprindă dacă are sau nu carențe de vitamine. De regulă, suplimentele se pot administra doar în cazul în care copilul este bolnav și doar la recomandarea medicului. Niciodată după ureche!” susține dr. Iulia Țincu.

Totodată, fructele și legumele conțin un aport ridicat de vitamine și nutrienți, ce ajută la dezvoltarea copilului. Consumul lor cu regularitate poate înlocui administrarea suplimentelor și vitaminelor. „În general dacă există un consum adecvat de porții de legume și fructe zilnic, există și suplimentarea vitamine de care organismul în creștere are nevoie. Astfel nu trebuie administrate alte produse” a mai spus dr. Iulia Țincu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea