Când febra ne trimite la medic cu copilul

Sezonul gripelor provoacă o îngrijorare crescută în rândul părinților, în special al părinților de copii de vârstă mica. Un cunoscut pediatru avertizează că, în această perioadă, există riscul ca unii copii să ajungă prea târziu la medic. Medicul pediatru Mihai Craiu explică în ce moment se impune vizita la medic, ca o necesitate obiectivă, pentru un copil care face febră zilnic.

”Spaima de gripă sau de alte virusuri “achiziționabile” în secția de Urgențe, sau de la Cabinetul Medicului de Familie, ne poate determina să luăm decizii greșite, în ce privește consultul medical. Spune Organizația Mondială a Sănatății in Ghidul IMCI (Integrated Management of Childhood Illness – publicat incă din 2014) că ar trebui să mergem cu un copil mic (2 luni – 5 ani) la medic când:

  • Există semne generale de pericol (adică nu poate să bea sau să sugă la sân, vomită frecvent, a avut convulsii sau este letargic/comatos);
  • Când există febră de mai mult de 7 zile.

Mergeți la spital în cazul in care un copil mic si febril are oricare din cele 2 criterii de mai sus.” spune conf. dr. Mihai Craiu.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea