Cantitatea ideală de fructe și legume pe care o putem consuma, pentru un organism sănătos

Dacă fiecare dintre noi am consuma în fiecare zi 800 de grame de fructe și legume, 7.8 milioane de morți prematur ar putea fi prevenite, se arată într-un studiu pe această temă.

Cercetătorii de la Imperial College London susțin faptul că un consum ridicat de fructe și legume zilnic, de apoximaitiv 800 de grame, reprezintă un real beneficiu pentru organism.

Fructele și legumele ar trebui împărțite în 10 porții a câte 80 de grame. Astfel, potivit studiului, am putea reduce riscul de accident vascular cerebral cu 33%, cu 28% riscul de boli cardiovasculare și cu 13% riscul de cancer.

Iar asta înseamnă că putem reduce cu până la 31% riscul de a avea o moarte prematură. Studiul a fost publicat în Jurnalul Internațional de Epidemiologie și arată că 800 de grame de fructe și legume consumate pe zi pot salva viața a 7,8 milioane de oameni.

S-a demonstrat faptul că legumele și fructele reduc nivelul colesterolului, presiunea sanguină și revigorează sistemul imunitar și circulator. Totul datorită nutrienților pe care îi conțin. Este adevărat că un consum ridicat de fructe și legume ne poate ajuta sănătatea” susține dr. Dagfinne Anue, principalul autor al studiului, citat de Sky News.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia ca legume precum spanacul, salata verde, broccoli sau varza, precum și fructe precum merele, perele sau cintricele, reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și de acciddente vasculare cerebrale.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes