Capcane de gândaci în saloane de spital. “E ceva normal”

Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani este în centrul unui nou scandal, după ce o fotografie care înfățișează o capcană plină de gândaci a fost postată pe Facebook.

“Doamneee ferește!!Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă!!Ăștia se bat pt ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală si vii cu șapte!(Fotografia e făcută astazi)”, este mesajul care însoțește postarea cu fotografia. Femeia spune că este internată cu copilul la pediatrie, iar fotografia a fost făcută în dimineața zilei de 9 februarie 2020.

Reprezentanții spitalului spun că în unitate nu sunt probleme cu gândacii, iar astfel de capcane sunt folosite preventiv, cu acordul medicului epidemiolog.

Capcane pentru gândaci sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țin mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele sunt impregnate cu feromoni, care atrag gândacii, dar aceștia nu circulă prin saloane, le avem tocmai pentru a preveni o invazie și sunt schimbate periodic. Secția de pediatrie a fost renovată, este curată, poate veni oricine la noi să vadă. Au mai fost controale și nu au existat nereguli”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon”  Focșani, Alina Cosma.

După apariția fotografiei în spațiul public, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a anunțat că va efectua un control la spital.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes