Capitala a rămas FĂRĂ LOCURI LA ATI pentru pacienții COVID. 15 pacienți, transferați cu aeronavele militare la spitale din Moldova

Ceea ce anticipaseră specialiștii s-a întâmplat deja, iar încet-încet România rămâne fără locuri la terapie intensivă pentru pacienții care au COVID-19 și sunt în stare gravă.

În București, nu mai există nici măcar un singur loc la ATI, iar o aeronavă militară transportă cinci pacienți din Capitală la Iași și Bacău.

Alți 10 pacienți vor fi transportați de asemenea pe calea aerului, după cum anunță Ministerul Apărării Naționale.

”Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din Bucureşti la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Un prim zbor cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Iaşi, cinci pacienţi care au COVID 19 și pentru care nu s-a mai găsit nici un loc liberat la ATI în Capitală.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare.

Managerul Spitalului Victor Babeș din București, dr. Emilian Imbri, a declarat la Digi 24 că toate paturile de la ATI din București sunt ocupate.

La Babeș putem primi pacienți, dar la ATI nu. Acum două zile, a trebuit să cerem și am obținut transferul unei paciente pentru care nu era loc liber în Babeș, a ajuns la ATI Craiova în stare bună, în prezent, starea ei este echilibrată.  Nu aveam foarte des astfel de situații, reușeam să ne descurcăm în București între spitale. Dar situația de acum era de așteptat. În toată țara și în toate spitalele se caută soluții pentru suplimentarea paturilor de terapie intensivă în condiții de siguranță“, a declarat dr. Emilian Imbri.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea