Care e spitalul din România în care 100 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani se confruntă cu o creștere considerabilă a numărului de angajați care au fost infectați cu SARS-CoV-2. Cel mai mare spital din Vrancea are, din 13 aprilie, conducere militară. La acel moment, ministru Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că a luat această decizie pentru ca spitalul din Focșani să nu devină “Suceava 2”. 24 de angajați ai unității sanitare, printre care și managerul înlocuit, fuseseră până atunci confirmați cu COVID-19.

Între timp, numărul angajaților testați pozitiv a ajuns la 99. Potrivit Jurnal de Vrancea, cele mai multe cazuri – 55 – sunt înregistrate în rândul asistenților medicali. De asemenea, 29 de infirmiere au,la rândul l.or, COVID-19, în timp ce numărul medicilor confirmați cu boala provocată de noul coronavirus se ridică la 10. Celelalte 5 persoane pozitive fac parte din rândul personalului auxiliar.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în secția cardiologie, care a fost și închisă timp de două săptămâni,unde s-au înregistrat 18 cazuri de personal infectat. De asemenea, infecții au fost înregistrate în secția chirurgie – 16 cazuri, secția boli interne – 15 cazuri, iar și alte 14 persoane au fost confirmate în secția ATI. În secția boli infecțioase, unde sunt internați cei mai mulți pacienți cu COVID-19 din Vrancea, au fost înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire.

52 dintre cadrele medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Focșani, iar alte 5 sunt internate la Spitalul Municipal Adjud, unitate suport pentru COVID-19. Celelalte persoane testate pozitiv pentru SARS-CoV2 sunt fie izolate la domiciliu, fie au fost declarate vindecate.

Unul dintre primii medici infectați, deja vindecat, este prima persoană din județul Vrancea care a donat plasmă, ce urmează să fie folosită pentru tratarea pacienților cu COVID-19, aflați în stare gravă.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea