Care este valoarea normală a colesterolului din sânge? Dar a trigliceridelor? Specialiștii le-au explicat la Medika TV

Determinarea corectă a valorii colesterolului și trigliceridelor este importantă pentru sănătatea tuturor. Acești indicatori te ajută să știi cum trebuie să ai grijă de corpul tău. 

„Colesterolul total ar merge până la 200, să zicem valoare maximă acceptată. HDL trebuie să fie peste 40 pentru a ne face protecție cardiovasculară, iar LDL în jur de 100, cu o bătaie până la 120 și trigliceridele în jur de 150, mergând chiar până la 199” a explicat dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competențe în apifitoterapie. 

Trigliceridele, precum colesterolul, sunt niște grăsimi pe care sângele le transportă. Determinarea valorii lor ține foarte mult de alimentele pe care le consumăm. „Atenție, multă lume întreabă care este diferența dintre colesterol și trigliceride. Și trigliceridele sunt niște grăsimi care sunt transportate prin sânge și depind mult de ingestia calorică. Ele pot fi crescute  dacă mâncăm zahăr, făinoase și alcoolul. Și să nu uităm că zaharurile sunt și în legumele care conțin amidon, precum cartofii. Le găsim și în paste și în orez” a mai spus dr. Ruxandra Constantina. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea