Care sunt cei mai buni dezinfectanți pentru mâini. La ce să te uiți pe etichetă

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA spun că produsele de dezinfectare pentru mâini ar trebui să conțină cel puțin 60% alcool etilic sau 70% alcool izopropilic. Ideal ar fi să alegem un dezinfectant care conține în principal alcool și care are puține alte ingrediente.

Printre celelalte ingrediente aprobate se numără apa distilată sterilă, peroxidul de hidrogen (sau apa oxigenată, cum i se spune popular) și glicerină.

Ar trebui să evitați orice produs care conține metanol sau 1-propanol, ambele putând fi extrem de toxice. De asemenea, Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) îi avertizează pe oameni să aibă grijă la dezinfectantele pentru mâini ambalate în recipiente pentru alimente și băuturi, deoarece ingerarea lor accidentală ar putea fi periculoasă.

Oficialii din domeniul sănătății spun, de asemenea, să evite dezinfectantele pentru mâini care înlocuiesc alcoolul cu clorură de benzalconiu, care este mai puțin eficientă în uciderea anumitor bacterii și viruși.

Nu în ultimul rând, e bine să evităm să preparăm în casă produse igienice, pentru că amestecul greșit de substanțe chimice poate fi ineficient sau poate provoca arsuri ale pielii.

Dezinfectantul ar trebui folosit doar atunci când nu ne putem spăla mâinile cu apă și săpun, care este o metodă mult mai eficientă pentru îndepărtarea agenților patogeni.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea