Cât de des merg românii la stomatolog? La Maratonul Medika TV dedicat sănătății orale va oferi răspunsul asist. univ. dr. Mariana Cărămidă

România se numără printre țările Uniunii Europene cu cea mai mică adresabilitate a pacienților către medicii stomatologi. Sănătatea orală precară a românilor i-a determinat pe experți să realizeze ample cercetări cu privire la modul în care aceștia accesează serviciile stomatologice. Cifrele nu sunt îmbucurătoare, dar pot fi îmbunătățite spun realizatorii studiilor. Asist. univ. dr. Mariana Cărămidă a participat la elaborarea unui astfel de studiu și vine la Maratonul Medika TV dedicat sănătății orale pentru a explica cât de important este pentru întreg organismul să mergem regulat la medicul stomatolog.

Asistent universitar al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF „Carol Davila” din București, dr. Mariana Cărămidă, medic stomatolog, și-a dedicat o mare parte din activitatea profesională muncii de cercetare. Dr. Mariana Cărămidă a participat chiar la un studiu ce abordat ca tematică gradul de acces al populației României la serviciile stomatologice. Cifrele rezultate nu sunt printre cele mai bune, dar prin eforturi comune ale specialiștilor în sănătate orală, accesul la servicii stomatologice în România poate fi mai facil.

Maratonul Medika TV dedicat sănătății orale pune accentul pe această problematică privind accesul la servicii medicale stomatologice în țara noastră, iar dr. Mariana Cărămidă va vorbi telespectatorilor despre cât de important este să mergem regulat la medicul stomatolog pentru consultații de specialitate. Iată subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul intervenției sale:

  • Accesul la servicii medicale stomatologice în România
  • Cum arată sănătatea orală a românilor
  • Sănătatea orală în mediul rural din România
  • Importanța controalelor stomatologice periodice
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea