Cât de mult trebuie să mergem , de fapt, pentru o viață sănătoasă? Concluziile celui mai recent studiu

Numărul de pași pe care trebuie să-i parcurgem în fiecare zi pentru o viață echilibrată și sănătoasă este mai mic decât s-a estimat inițial. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători în urma unui studiu pe această temă. 

Sedentarismul este o problemă care ne afectează din ce în ce mai mult sănătatea. Experții au ajuns la concluzia că putem reduce riscul de deces dacă parcurgem zilnic peste 5.000 de pași. Oamenii de știință din cadrul Universităților John Hopkins, SUA, și Lodz, Polonia, au ajuns la concluzia că ne putem spori longevitatea dacă parcurgem cel mult 4.000 de pași pe zi. 

Cercetarea a scos la iveală faptul că persoanele care au parcurs până la 3.976 de pași pe zi au prezentat o rată mai mică de deces sau de a dezvolta o boală cardiovasculară. De asemenea, dacă am parcurge până la 2.337 de pași pe zi reducem riscul de a ne îmbolnăvi inima. 

Datele au arătat că adăugând aproximativ 1.000 de pași pe zi celor pe care îi facem în mod frecvent reducem riscul de deces cu până la 15%. 

„Cercetarea noastră arată faptul că cu cât mergem mai mult pe jos, cu atât mai bine este pentru sănătatea corpului” susține profesorul Maciej Banach, unul dintre autorii principali ai acestui studiu. 

OMS a atras de nenumărate ori atenția cu privire la faptul că lipsa activității fizice este unul dintre principalii factori de deces la nivel planetar. Anual, în lume, 3,2 milioane de oameni mor din cauza faptului că nu fac suficientă mișcare. 

 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea