CAZ REZOLVAT, PACIENT DECEDAT! Asistenta din Botoșani, reintrodusă pe lista decedaților de COVID-19, după două teste negative și o anchetă

Alte opt decese înregistrate în cazul unor persoane confirmate cu noul coronavirus au fost raportate de autorități, bilanțul ajungând la 1.296 de morți.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Institutul Național de Sănătate Publică a raportat opt decese – patru bărbați şi patru femei, cu vârste cuprinse între 42 şi 92 de ani.

Între acestea este menționată și asistenta medicală în vârstă de 46 de ani din Botoșani, care a murit după ce a avut două teste negative la coronavirus. Cazul său este considerat din nou un deces cauzat de COVID-19.

Lenuța Buta a murit la o lună după ce a contractat coronavirusul în timp ce îngrijea bolnavi cu COVID-19. Raportat inițial ca deces COVID-19, Institutul Național de Sănătate Publică a scos de pe lista deceselor provocate de virus moartea acestei femei. Această situație a dus la declanșarea unei anchete, cerută chiar de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut reevaluarea cazului 1178 (cazul asistentei, potrivit GSC – N.R.). Din primele informații, chiar dacă există 2 teste negative efectuate la interval de 24h, totuși persoana a suferit leziuni grave în urma infectării, care au cauzat decesul. Ministrul Sănătății a solicitat INSP clarificări”, a transmis, după decesul de luna trecută al femeii, Ministerul Sănătății.

Reevaluarea cazului a dus la reintoducerea asistentei pe lista persoanelor decedate din cauza coronavirusului.

Lenuța Buta, asistentă la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani, s-a infectat la locul de muncă, după ce a tratat pacienți cu COVID-19. Ea a fost internată, apoi transferată la Iași, după ce starea i s-a înrăutățit, unde a și murit. Femeia de 46 de ani nu avea afecțiuni asociate și avea o formă fizică foarte bună.

Conform Ord MS 961/2020 și a informațiilor primite de la SCBI Sfânta Parascheva din Iași unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19 deși în momentul decesului avea 2 teste negative pentru coronavirus”,  a transmis Grupul de Comunicare Strategică miercuri seara.

Asistenta din Botoșani, confirmată cu COVID-19 pe 23 aprilie, a murit o lună mai târziu, pe 23 mai.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea