Cazul PRIMULUI COPIL infectat cu noul coronavirus care a ajuns la ATI. În ce stare este acesta

Un băiat de 8 ani din județul Buzău este primul copil din țara noastră care a ajuns la terapie intensivă după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Potrivit Șansa News, care citează surse medicale, copilul a ajuns la Spitalul Județean Buzău, într-o stare gravă, cu dureri de cap, febră și somnolență. Medicii au suspectat că băiatul are meningoencefalită, iar din cauza stării grave a fost transferat la spitalul Victor Gomoiu din București. La Buzău a fost testat pentru noul coronavirus, în condițiile în care alți membri ai familiei erau pozitivi, dar testul a ieșit negativ. Ulterior, el a fost din nou testat la București, de data aceasta rezultatul fiind pozitiv.

În Capitală, băiatul a fost diagnosticat cu sindrom Kawasaki, o afecţiune declanşată de noul coronavirus în cazul copiilor.

Băiatul din Buzău este internat la terapie intensivă, din cauză că boala i-a afectat plămânii, dar nu este intubat sau ventilat mecanic.

”Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică”, a declarat dr. Diana Ionescu de la spitalul Victor Gomoiu.

Specialiștii spun că, din fericire, cazurile în care copiii sunt afectați de noul coronavirus sunt foarte rare.

“Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, la Digi 24.

Boala Kawasaki determină inflamarea pereților arterelor, ceea ce duce, printre altele la febră, erupții cutanate și dureri articulare. Despre acest sindrom care apare în cazul copiilor infectați cu noul coronavirus puteți citi AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea