Ce este , de fapt, balonarea? Opinia specialiștilor

Cel puțin o dată în viață o persoană s-a confruntat cu senzația de balonare. Deși mulți cred faptul că balonarea este o boală în sine, în realitate, este doar o manifestare clinică ce este întâlnită în multe disfuncții ale sistemului digestiv. Medicii susțin însă că dacă se întâmplă să fim balonați, nu trebuie să ne speriem, pentru că nu este un simptom grav și, de cele mai multe ori, trece de la sine.

„Balonarea este cel mai frecvent simptom din cauza căruia un pacient cu patologie digestivă se prezintă la gastroenterolog. Cred că peste 50% din populație a experimentat cel puțin o dată în viață acest simptom. Este o manifestare clinică, nu reprezintă o boală, nu reprezintă ceva grav” susține dr. Adelina Popescu, medic primar gastroneterolog.

De cele mai multe ori, în patologia digestivă, balonarea este asociată și cu alte simptome precum disconfortul abdominal sau durerea abdominală. „Se asociază de cele mai multe ori cu disconfort și durere. Pacienții experimentează și tulburări de tranzit asociate balonării, fie diaree, fie constipație. Toate acestea vin împreună sau alternează” mai spune dr. Adelina Popescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea