Ce este imunoglobulina hiperimună? Medicamentul care ar putea să ajute în lupta cu pandemia (video)

Proaspăt descoperite, vaccinurile anti-COVID-19 pot să-și sporească eficiența prin administrarea unor molecule speciale care să crească numărul de anticorpi produși de organism. O serie de teste sunt realizate în această perioadă în acest sens.

De la administrarea vaccinului anti-COVID-19 și până la apariția efectivă a anticorpilor în organismul nostru este nevoie de o perioadă de câteva săptămâni. Oamenii de știință studiază în prezent o imunoglobulină specială care să crească gradul de anticorpi și să asigure protecție până la momentul apariției anticorpilor produși în urma vaccinării.

O altă veste bună este legată de o imunoglobulină specifică cu titru înalt de anticorpi anti SARS-CoV-2, care va completa foarte bine vaccinarea. Între momentul administrării vaccinului și cel al apariției titrului protector de anticorpi trece o perioadă de 3 săptămâni. Iată că rămâne o perioadă descoperită, care poate fi compensată prin această imunoglobulină hiperimună, care acoperă exact intervalul de timp de la momentul vaccinării și până la producerea efectivă a anticorpilor”, a explicat dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, la Medika TV.

Cel mai probabil, în câteva luni această imunoglobulină ar putea fi administrată pe scară largă și chiar prin intermediul medicilor de familie, nu doar în spitale, așa cum se întâmplă în prezent cu medicația specifică anti-COVID-19.

De asemenea, această imunoglobulină va putea să fie folosită. Ea a intrat în studii în Europa, care se vor finaliza în luna aprilie. Ea va putea fi folosită chiar la nivelul cabinetelor medicilor de familie”, a mai spus dr. Emilian Popovici.

În momentul de față, specialiștii din Israel lucrează la un medicament special care se administrează prin inhalare și care poate reduce perioada de boală la numai 3 zile. Studiile pentru acest produs farmaceutic se află deocamdată în faza I.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea