Ce greșim atunci când facem mișcare? Medic: Unii pacienți nu se încălzesc suficient, alții duc efortul la extrem

Efortul prelungit sau lipsa unei încălziri înainte de antrenamente ne pot trimite direct la medic. Dr. Mihai Râșcu, medic primar ortopedie și traumatologie sportivă, a vorbit la Medika TV despre principalele probleme pe care le putem avea atunci când facem mișcare.

„În general, pacienții care ni se adresează fac mai multe greșeli. O primă categorie  sunt cei care nu se încălzesc suficient înaintea antrenamentului și atunci apar diverse probleme articulare și musculare. Apoi există a doua categorie de pacienți care se încălzesc foarte bine, au un regim de viață sportiv riguros, numai că fac mai mult decât corpul le permite. Fără să-și dea seama, în timpul pregătirii sportului ajung la un moment dat să suprasolicite” a explicat, dr. Mihai Râșcu, luni seară, la Medika TV.

Totodată, chiar și persoanele care fac mișcare de foarte mult timp riscă să ajungă la medic, pentru că efortul prelungit poate afecta sănătatea articulațiilor. „A treia categoria sunt pacienții care fac mișcare foarte mult timp. Chiar dacă mișcarea este constantă, uzura în timp a tendoanelor și articulațiilor duce la apariția unor leziuni” a mai spus dr. Mihai Râșcu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea