Ce le recomandă Ministerul Sănătății elevilor, la începutul noului an școlar

Luni, 5 septembrie, începe oficial noul an școlar. Pentru a preveni îmbolnăvirea în rândul elevilor, Ministerul Sănătății transmite o serie de recomandări de care atât părinții, cât și profesorii ar trebui să țină cont pentru a proteja sănătatea elevilor.

Ministerul Sănătății susține că principalul mijloc prin care sănătatra elevilor poate fi protejată, la școală, este reprezentat de respectarea regulilor de igienă. Astfel, spălarea mâinilor frecventă și dezinfecția lor, înainte de intrarea în clasă și înainte de masă, reprezintă un mecanism prin care virusurile pot fi ținute la distanță de elevi.

De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștilor de protecție în spațiile aglomerate și slab ventilate. În cazul identificării unui elev cu semne de boală transmisibilă respiratorie, se recomandă izolarea lui față de restul clasei și informarea părinților în vederea îndrumării către un medic și asigurarea tratamentului specific.

Totodată, specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere a tuturor elevilor eligibili și a personalului din unitățile de învățământ. Asigurarea cu materiale pentru igiena mâinilor (săpun lichid, substanțe dezinfectante și prosoape de hârtie) precum și pentru curățenia și dezinfecția sălilor de clasă.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes