Ce rol are medicul internist în diagnosticarea și tratarea pacienților?

Medicina internă reprezintă acea specialitate medicală care poate spune aproape totul despre organismul pacientului care trece pragul cabinetului medical. Medicii care o practică oferă soluții terapeutice pentru o paletă largă de afecțiuni.

Principalul rol al medicului internist este de a depista afecțiunile de care suferă bolnavul și în funcție de anamneză, acesta fie este tratat în cabinet, fie este trimis către un medic de o altă specialitate pentru a fi vindecat.

„Rolul medicului internist este unul extrem de important. Acesta se află la intersecția tuturor specialităților. Tratăm atât în secțiilor de Medicină Internă cât și în policlinică, pacienți cu patologii multiple respiratorii, cardiace, hematologice. Consultăm pacientul și în urma anamnezei dosarului său medical, dosar care conține probe de laborator, investigații imagistice, luăm o decizie. Fie îl tratăm în cabinet, fie îl îndrumăm către alte specialități„ a declarat la Medika TV, dr. Georgiana Dediu, medic primar medicină internă, Doctor în Medicină.

Dacă nu știi cărui medic să te adresezi, cel mai bine te adresezi unui medic internist pentru că acesta te poate îndruma foarte bine către alți specialiști sau te poate trata în cabinetul său.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes