Ce se va întâmpla cu școlile, pe fondul creșterilor cazurilor de COVID-19. Mesajul ministrului Alexandru Rafila

În ultimele zile, România a înregistrat un număr constat de infectări, de peste 4000. Chiar dacă este încă vacanță, mulți părinți se întreabă ce se va întâmpla de la toamnă, când copiii vor fi nevoiți să înceapă școala, dacă numărul cazurilor zilnice se menține ridicat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat asigurări că autoritățile vor lua măsurile potrivite pentru a nu-i expune pe copii la pericolul infectărilor.

Cel mai probabil, de la toamnă, școlile vor fi deschise după același principiu aplicat în timpul valului 5 al pandemiei, conform căruia activitatea școlară depindea de numărul cazurilor internate în spitale. „ Principiul care a stat la baza funcționării școlii nu a fost numărul de infectări. Noi ne-am raportat la un anumit procent de ocupare a paturilor alocate pacienților infectați COVID-19. Au fost doar 2 situații punctuale și pentru perioadă de timp limitată, când școlile au trecut în scenariul on-line. Și lucrurile au mers cum trebuie, au fost puține decese, am pregătit prespitalul și au funcționat și școlile în condiții de siguranță. Eu cred că este o bună performanță în a gestiona acest val, școlile au funcționat, activitatea economică a funcționat și cred că asta ne dorim cu toții, mai ales în ceea ce privește activitățile economice.” a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit raportului oficial al Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, la nivel național, peste 1600 de români au fost internați, în urma infectării cu noul coronavirus. Dintre aceștia peste 200 sunt minori.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea