Centre noi de vaccinare pentru serul AstraZeneca. Unde se dă startul etapei a treia de imunizare și câte doze primește azi România

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat deschiderea a încă 38 de fluxuri de vaccinare pentru serul produs de compania AstraZeneca în localitățile Alba Iulia (2) – județul Alba, Brașov (6) și Sâmpetru (1) – județul Brașov, Cluj-Napoca (13) – județul Cluj, Petroșani (2) – județul Hunedoara, Zalău (2) – județul Sălaj și Timișoara (14) – județul Timiș.este vorba despre localități care se află în scenariul roșu, unde vaccinarea populației general va începe mai devreme decât în restul țării. În afara noilor fluxuri, mai sunt 21 pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, iar în Giurgiu – județul Giurgiu și Baia Mare – județul Maramureș, aflate de asemenea în scenariul roșu, cu o rată de peste 4,5 cazuri la mia de locuitori, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

“3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”,  transmite CNCAV.

Pe de altă parte, responsabilii campaniei de imunizare împotriva COVID-19 au anunțat și sosirea în România, în cursul zilei de astăzi, a unui număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca. Acestea ajung la Institutul „Cantacuzino”, de unde ulterior vor fi redistribuite în centrele regionale din țară.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea