”Certificatele de imunitate”, ideea Germaniei, câștigă teren și în Marea Britanie

În timp ce jumătate din populația planetei stă într-o formă sau alta de izolare socială, autoritățile își pun problema cât vor mai putea prelungi această stare și cum vor face față presiunilor din ce în ce mai mari pentru ridicarea restricțiilor, presiuni venite, în principal, din nevoia de a salva economiile lumii. Experții sunt de acord că singura modalitate de a ieși din acest blocaj este testarea în masă. Rezultatele acesteia ar permite oamenilor să știe dacă au avut virusul, s-au imunizat și pot reveni la activitățile lor cotidiene. În plus, ar oferi posibilitatea de a acționa imediat la apariția unui focar și de a-i izola pe cei infectați.

În Marea Britanie, secretarul de stat pentru sănătate, Matt Hancock, abia ieșit din autoizolare după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a sugerat utilizarea ”certificatelor de imunitate” pentru a ridica restricțiile în cazul celor care s-au imunizat. ”Ne gândim la un astfel de certificat de imunitate, ca modalitate de confirmare a faptului că oamenii au avut boala, și-au format anticorpi și, prin urmare, au imunitate, ceea ce le permite să revină la viața normală” a arătat Hancock, într-o declarație consemnată de BBC. Oficialul britanic nu a exclus ca certificarea imunității să se realizeze prin purtarea unor brățări de către cei care vor fi indicați de teste ca fiind imunizați.

Ideea certificatelor de imunitate a fost lansată, mai întâi, de Germania. Despre această strategie, medikatv.ro a scris AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea