CHIRURG ROMÂN, DESPRE EXPERIENȚA PANDEMIEI: “Cel mai tare m-a afectat că a trebuit să refuz pacienți” (VIDEO)

Spitalul Militar Central a dat publicității un interviu cu col. dr. Victor Ştefănescu, medic primar chirurgie generală. Medicul vorbește cu sinceritate despre provocările pe care le-a adus pandemia, dar și despre lecțiile pe care le-a învățat toată lumea din această experiență.

Cea mai dură lecție a fost aceea când am constatat cu toții că nu suntem pregătiți pentru unele situații.

 “Pandemia a venit cu o lecție destul de greu de digerat și destul de severă. Ne-a învățat că există și vor exista întotdeauna situații pentru care nu vom putea fi pregătiți, că e important să avem o disponibilitate și o putere de a reacționa permanentă, să fim mereu pregătiți, asta fiind și una dintre condițiile fundamentale pentru a putea profesa ca medic. Cumva ne-a și călit”, a spus col. dr. Victor Ștefănescu.

El a vorbit deschis și despre situația dificilă în care a fost pus, aceea de a refuza intervenții chirurgicale.

“Cel mai tare m-a afectat faptul că a trebuit să refuz pacienți, unii dintre ei care deja erau programați din perioada pre-COVID și nu au mai putut beneficia de actul chirurgical. E drept, nu toată lumea avea o patologie atât de urgentă, însă putem să privim și din prisma pacientului. E neplăcut să îți planifici un lucru important pentru tine și să vezi că nu poți beneficia de gestul chirurgical. Majoritatea au înțeles.” , a mai spus col. dr. Victor Ştefănescu, medic primar chirurgie generală la Spitalul Militar Central.

Interviul său poate fi urmărit mai jos.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea