Chirurgia bariatrică, eficientă în lupta cu obezitatea

În încercarea de a scăpa de surplusul de kilograme, foarte multe persoanel apelează la diete sau își concentrează atenția pe exercițiile fizice. Aceste metode sunt eficiente însă, în multe cazuri, eforturile pacienților sunt zadarnice. În acest caz, singurul ajutor vine din partea chirurgilor.

Principalul beneficiu al chirurgiei bariatrice este scăderea în greutate. De asemenea, prin această intervenție se diminuează consecințele celorlalte afecțiuni, precum diabetul zaharat și hipertensiunea arterială.

„Dacă celelalte metode de a ține greutatea sub control au eșuat, singura metodă care ne rămâne la dispoziție este chirurgia. Tratamentul trebuie cuantificat. Se începe cu diete, se începe cu mișcare, și atunci când acestea nu dau rezultate se ajunge la chirurgie” a explicat la Medika TV, dr. Octavian Arnăutu, medic primar chirurgie generală, Ponderas Academic Hospital parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Înainte de a intra în sala de operație, pacienții sunt monitorizați de echipe medicale specializate și în urma acestor evaluări preliminarii se ia o decizie în sensul efectuării intervenției chirurgicale.

„În cazurile în care sunt kilograme foarte multe și nu putem apela la varianta de ajutor cu mișcare, trebuie sărite niște etape, de aceea toate cazurile trebuie bine cântărite” a explicat dr. Octavian Arnăutu.

Eficiența chirurgiei bariatrice este dovedită prin numeroase studii de specialitate, însă unii pacienți acumulează kilograme și după operație. După intervenție, aceștia trebuie să respecte recomandările medicilor, în caz contrar obezitatea va continua să le creeze probleme de sănătate.

„Din păcate există unii pacienți care se operează și se reîngrașă. Trebuie să fim sinceri cu treaba aceasta, dar pe de altă parte este un subiect cu multe conotații și implicații, pentru că este important ce determinare și ce motivație are pacientul în această luptă. De aici pleacă multe probleme și situații, pentru că mulți pacienți nu respectă recomandările medicilor și nu sunt suficient de determinați” a mai spus dr. Octavian Arnăutu.

Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, are un Centru de Excelență dedicat chirurgiei bariatrice, în cadrul căruia pacienții primesc toate informațiile și recomandările medicale de care au nevoie pentru a câștiga lupta cu obezitatea.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea