Cine este medicul din Botoșani, răpus de COVID-19. A fost singura care a “văzut” boala la un pacient, de la care s-a și infectat

Mariana Andrioaie, medic primar de medicină internă, este numele celei mai recente victime din rândul cadrelor medicale. Mariana Andrioaie a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde a fost transferată din cauză că organismul său nu răspundea la tratamentul administrat la Botoșani.

Potrivit Monitorul de Botoșani, medicul internist făcea doar gărzi în Spitalul Județean. Ea a fost prima care a insistat ca o tânără de 27 de ani să fie testată, deși medicii infecționiști nu au fost de acord. S-a dovedit ulterior că internistul a avut dreptate, tânăra pacientă fiind confirmată cu COVID-19. Mariana Andrioaie a intrat în contact cu pacienta, iar inițial nu a fost testată pozitiv.

Confirmarea bolii a venit la aproape o lună de la momentul contactului cu persoana infectată. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ”primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ. În data de 19.04, se internează în secția Infecțioase Botoșani, retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infecțioase Iași în data de 24.04. Decesul a survenit în de 27.04, în jurul orelor 3.30. ”.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes