Cine sunt noii specialiști cooptați de Ministerul Sănătății în Comisia pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis, joi, nu doar înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu-Cercel din funcția de președinte al comisiei științifice anti-COVID-19, care funcționează la nivelul Ministerului, ci și cooptarea unor noi specialiști în acest for. Este vorba despre reputați specialiști în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie și hematologie.

Printre noile nume apărute în comisie prin ordin de ministru se află și cel al medicului Virgil Musta. Acesta este șef de secție la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, devenind extrem de vizibil de la începutul pandemiei. Dr. Musta a fost remarcat mai ales după ce Timișul a început să raporteze cele mai multe vindecări de COVID-19.

Nou intrat în comisie este și dr. Silviu Dumitrescu, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale de la Spitalul Militar Central.

De asemenea, în comisie a fost numit și prof. dr. Daniel Coriu, medic primar hematolog, director al Centrului de Hematologie și Transplant Medular din Institutul Clinic Fundeni.

În fine, în comisie a fost cooptată și conf.dr. Simine Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București.

Comisia pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 este condusă de joi de dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Vicepreședinte al comisiei este prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.

Tags: , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea