Colesterolul, prieten sau dușman? Explicațiile medicilor, în direct, la Medika TV

Colesterolul este considerat în ziua de astăzi dușmanul nostru. În realitate, această substanță are un rol esențial în buna funcționare a organismului. 

Efectele benefice pe care colesterolul le are asupra organismului sunt multiple. „Colesterolul este o substanță grasă, absolut indispensabilă organismului. Pentru că are multiple roluri în organism. În primul rând ajută la sinteza diferiților hormoni, precum steroizii sau hormonii sexuali. Apoi ajută la sinteza vitaminelor liposolubile A, D, K. Totodată, intră în compoziția bilei, al cărei rol este de a emulsiona grăsimile” a explicat, la Medika TV, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie. 

De asemenea, colesterolul joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar și are și efecte anticancerigene. „Intră în componența membranelor celulare și o stabilizează. Are rol și în imunitate, are și proprietăți anticancerigene și nu în ultimul rând are rol în refacerea țesuturilor uzate. De exemplu, marilor arși, când sunt internați în spital, li se dă să mănânce între 10 și 12 ouă fierte pe zi. Totul pentru că au mult colesterol și ajută la refacerea celulelor distruse” a mai spus dr. Ruxandra Constantina. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea