Compania Moderna cere autorizarea vaccinului anti-COVID pentru categoria de vârstă 12-17 ani

După ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, recent, folosirea serului anti-COVID produs de Pfizer pentru categoria de vârstă 12-15 ani, un alt mare producător de vaccinuri, care a finalizat studiile de administrare în cazul adolescenților, solicită același lucru. Este vorba despre compania americană Moderna, care a anunțat că a cerut Agenției Europene a Medicamentului, dar și agenției omonime din Canada, să aprobe vaccinarea pentru categoria de vârstă 12-17 ani.

Potrivit Reuters, Moderna a cerut, de asemenea, autorizarea de urgență a serului și în SUA, iar o decizie a FDA este așteptată în curând.

În acest moment, doar vaccinul Pfizer este administrat sub vârsta de 18 ani. Moderna ar putea deveni, astfel, cel de-al doilea vaccin care să poată fi administrat și copiilor de la 12 ani.

Potrivit studiilor, vaccinul Moderna  a dovedit o eficiență de peste 94% pentru categoria de vârstă 12-17 ani. Studiul, la care au luat parte peste 3700 de copii din această categorie de vârstă, care au primit ambele doze de vaccin, nu a scos la iveală probleme majore de siguranță.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea