Coronavirusul-evoluții și bâjbâiala Chinei. Epidemia se accelerează

Coronavirusul apărut în China a provocat, până acum, decesul a peste 80 de oameni și continuă să se propage în interiorul și dincolo de granițele Chinei. Pe măsură ce situația devine critică, autoritățile chineze recunosc că situația este ”gravă” și apar voci care critică modul de acțiune de până acum. Președintele XI Jinping a avertizat, în week-end, că epidemia “se accelerează”.

Primarul din Wuhan acuză derficiențe în gestionarea crizei, în timp ce premierul chinez întreprinde astăzi o vizită în orașul din care a pornit epidemia. Și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății va merge în China pentru a discuta cu autorităţile mijloacele de a stopa epidemia. 

Medicii chinezi avertizează că virusul se propagă extrem de rapid Ministrul chinez al Sănătății a declarat că, din observațiile sale, virusul este contagios chiar din faza de incubație, aceasta fiind de 10-14 zile.

În Wuhan, este o liniște care arată că, de teama virusului, locuitorii evită ieșirile. În multe cazuri pacienții sunt transportați la spital de șoferi voluntari, dar durează foarte mult până când sunt evaluate, ceea ce indică o capacitate medicală depășită.  

Aeroportul din Wuhan este închis, iar populația care iese din casă poartă măști de protecție, deși nu există certitudinea că acestea pot asigura protecție totală. Unele localități chineze au luat măsura de a se izola total și de a interzice circulația, în interiorul lor, a celor care nu au domiciliul acolo.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes