(AUDIO) Coronavirusul provoacă demisii în bloc la Spitalul Bacău

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Bacău trece printr-o situație fără precedent.Toți medicii urgentiști din această structură au demisionat, în semn de protest, după ce Direcția de Sănătate Publică Bacău a decis să îl amendeze  pe medicul care l-a evaluat pe tânărul student întors din China, suspect de infectare cu coronavirus. DSP Bacău a declanșat, luni, un control la Spitalul Județean de Urgențe Bacău și a decis să-l amendeze cu 20 000 lei pe medicul care s-a ocupat de cazul tânărului de 24 de ani.

Conducerea Spitalului Județean a primit demisiile tuturor celor șapte medici care lucrează în UPU. Demisiile nu au fost încă înregistrate, iar managerul spitalului din Bacău, Adrian Popa, a declarat că încearcă o conciliere (AUDIO).

Sancțiunea va fi contestată în instanță, de conducerea spitalului, care consideră că medicul a gestionat corect cazul pacientului suspect de infecție cu coronavirus. Directorul medical Ioana Dinu consideră că echipa din spital merita felicitări, nu o sancțiune. (AUDIO). Dacă demisiile vor rămâne valabile, situația pune sub semnul incertitudinii funcționarea UPU.

Între timp, DSP Bacău a făcut public motivul sancțiunii. ”Neînregistrarea și neraportarea cazurilor de boli transmisibile, precum și nenotificarea reacțiilor adverse, prin sisteme de alertă și vigilență, la autoritatea de sănătate publică teritorială, în conformitate cu prevederile legale în vigoare” ar fi motivul sancțiunii, arată un comunicat transmis de DSP Bacău. Există și un apel la conducerii acestei instituții: ”Apelăm la o atitudine echilibrată a personalului medico-sanitar și la respectarea deontologiei profesionale. Nerespectarea reglementărilor în vigoare în domeniul sănătății poate avea repercusiuni asupra sănătății.”

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes